Varkensvlees

Van een varkenshaasje tot varkenswangetjes. Alle bereidingen met varkensvlees maken we zelf. Want de mogelijkheden zijn groot. Proef ze allemaal in onze slagerij. Je bent altijd welkom.
Het Duroc varken: een ras apart
IN ÉÉN OOGOPSLAG TE HERKENNENMet zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!
EEN INTRIGERENDE VOORGESCHIEDENIS
Waar komt het Duroc varken vandaan? Over deze vraag circuleren verschillende theorieën. De ene bron vertelt dat het varkensras uit Afrika stamt en via de slavenhandel in Amerika belandde. Een andere theorie beweert dat Columbus het ras van Amerika naar Nova Scotia transporteerde. Wat we zeker weten, is dat onze Duroc varkens afstammen van de Red Durocs uit New York en de Jersey Reds uit New Jersey. Een aannemelijk verhaal waar je geen rode oortjes van krijgt …
EEN BEROEMD RAS DAT DE WERELD VEROVERT
In de 19de eeuw maakte het Duroc varken al furore: op de Wereldtentoonstelling van 1893 werd een heuse Duroc show georganiseerd die erg veel bijval kende. Het betekende het begin van een succesverhaal. Sindsdien bleef de populariteit van het ras wereldwijd stijgen.
DUROC D’OLIVES: EEN UITGEKIENDE KRUISING
De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij de slager vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.
DUROC D’OLIVES ROUGE: DE ULTIEME SMAAK VAN RASZUIVERE DUROC
Voor vleesliefhebbers met fijnproeversambities lanceerden we het Rouge label: vlees afkomstig van honderd procent raszuivere Duroc varkens. Zo halen we het allerbeste uit het ras. Rouge verwijst daarbij zowel naar de donkerroodbruine vacht van de dieren als naar de donkerdere kleur van het vlees. Pure Duroc heeft meer intramusculair vet en dat proef je op je bord: een nog krachtigere, intense smaak. Geen wonder dat steeds meer Belgische chefs dit varkensvlees verkiezen in hun keuken. Je vindt Duroc d’Olives Rouge bij de betere slager.
Bron: https://www.durocdolives.com/nl-BE/
Het Duroc varken: een ras apart
IN ÉÉN OOGOPSLAG TE HERKENNENMet zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!
EEN INTRIGERENDE VOORGESCHIEDENIS
Waar komt het Duroc varken vandaan? Over deze vraag circuleren verschillende theorieën. De ene bron vertelt dat het varkensras uit Afrika stamt en via de slavenhandel in Amerika belandde. Een andere theorie beweert dat Columbus het ras van Amerika naar Nova Scotia transporteerde. Wat we zeker weten, is dat onze Duroc varkens afstammen van de Red Durocs uit New York en de Jersey Reds uit New Jersey. Een aannemelijk verhaal waar je geen rode oortjes van krijgt …
EEN BEROEMD RAS DAT DE WERELD VEROVERT
In de 19de eeuw maakte het Duroc varken al furore: op de Wereldtentoonstelling van 1893 werd een heuse Duroc show georganiseerd die erg veel bijval kende. Het betekende het begin van een succesverhaal. Sindsdien bleef de populariteit van het ras wereldwijd stijgen.
DUROC D’OLIVES: EEN UITGEKIENDE KRUISING
De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij de slager vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.
DUROC D’OLIVES ROUGE: DE ULTIEME SMAAK VAN RASZUIVERE DUROC
Voor vleesliefhebbers met fijnproeversambities lanceerden we het Rouge label: vlees afkomstig van honderd procent raszuivere Duroc varkens. Zo halen we het allerbeste uit het ras. Rouge verwijst daarbij zowel naar de donkerroodbruine vacht van de dieren als naar de donkerdere kleur van het vlees. Pure Duroc heeft meer intramusculair vet en dat proef je op je bord: een nog krachtigere, intense smaak. Geen wonder dat steeds meer Belgische chefs dit varkensvlees verkiezen in hun keuken. Je vindt Duroc d’Olives Rouge bij de betere slager.
Bron: https://www.durocdolives.com/nl-BE/
Rundsvlees
EEN LEKKER MALS STUKJE RUNDSVLEES
Dat is genieten. Van een sappige biefstuk tot heerlijk stoofvlees. Rundsvlees komt van geselecteerde boeren die respect hebben voor het dier Bij Slagerij Lodts komt vakmanschap op de eerste plaats. Geen zware machines, maar stevige handarbeid en vers bereide recepten. Een entrecote of côte à l’os om vingers en duimen af te likken. Aan tafel!
TOPKWALITEIT
Kwaliteit is ons handelsmerk. Dat merk je aan de smaak van ons uniek rundvlees. Dankzij een bediening op maat geniet je van huisbereid rundvlees uit de Vlaamse velden en daarbuiten.
Dat is genieten. Van een sappige biefstuk tot heerlijk stoofvlees. Rundsvlees komt van geselecteerde boeren die respect hebben voor het dier Bij Slagerij Lodts komt vakmanschap op de eerste plaats. Geen zware machines, maar stevige handarbeid en vers bereide recepten. Een entrecote of côte à l’os om vingers en duimen af te likken. Aan tafel!
TOPKWALITEIT
Kwaliteit is ons handelsmerk. Dat merk je aan de smaak van ons uniek rundvlees. Dankzij een bediening op maat geniet je van huisbereid rundvlees uit de Vlaamse velden en daarbuiten.
Bij slagerij Lodts komt vakmanschap op de eerste plaats
Kalfsvlees
MALS, SAPPIG EN LICHT VAN KLEUR
Ons kalfsvlees heeft het allemaal. De fijne smaak van het vlees zorgt telkens voor een culinair hoogtepunt. Slagerij Lodts selecteert steeds de beste kwaliteit. Met de nodige zorgen en zin voor perfectie. Een kalfsgebraad of een kalfsfilet?
Alles is mogelijk. Alleen de unieke smaken zijn bijzonder.
In de slagerij wordt al het kalfsvlees volledig zelf bereid. Alleen het eten laten we met plezier aan jou over. Voeten onder tafel en smullen maar.
Ons kalfsvlees heeft het allemaal. De fijne smaak van het vlees zorgt telkens voor een culinair hoogtepunt. Slagerij Lodts selecteert steeds de beste kwaliteit. Met de nodige zorgen en zin voor perfectie. Een kalfsgebraad of een kalfsfilet?
Alles is mogelijk. Alleen de unieke smaken zijn bijzonder.
In de slagerij wordt al het kalfsvlees volledig zelf bereid. Alleen het eten laten we met plezier aan jou over. Voeten onder tafel en smullen maar.
Mals, sappig en licht van kleur. Ons kalfsvlees heeft het allemaal
Lamsvlees uit eigen land
DE MALSE GROENE BELGISCHE WEIDELANDEN ZORGEN VOOR EEN LEKKERE SMAAK
Ons lamsvlees is een eerlijk, puur product dat we verkopen aan een eerlijke prijs. We weten precies waar de dieren vandaan komen én onder welke omstandigheden de dieren hebben geleefd. Voldoende beweging , natuurlijke voeding en een goede verzorging staan centraal voor de lammetjes. Het lamsvlees is ideaal voor de wereldkeuken: van de lamsbout op grootmoeders wijze tot een pittige tajine.
Ons lamsvlees is een eerlijk, puur product dat we verkopen aan een eerlijke prijs. We weten precies waar de dieren vandaan komen én onder welke omstandigheden de dieren hebben geleefd. Voldoende beweging , natuurlijke voeding en een goede verzorging staan centraal voor de lammetjes. Het lamsvlees is ideaal voor de wereldkeuken: van de lamsbout op grootmoeders wijze tot een pittige tajine.
Kip & gevogelte van La Belle Flamande
Onze kippen en gevogelte is afkomstig van La Belle Flamande, een kwaliteitslabel die je vast en zeker zal proeven op je bord.
Alle La Belle Flamande producten worden geproduceerd in een gesloten circuit. De kippen worden telkens bij dezelfde vaste telers gekweekt, krijgen er voldoende vrije ruimte en worden gevoed met telkens dezelfde plantaardige, GGO-vrije voeding, die vrij zijn van antibiotica en hormonale toevoegingen. Bron: https://www.eurokip.be/kwaliteit/la-belle-flamande
Alle La Belle Flamande producten worden geproduceerd in een gesloten circuit. De kippen worden telkens bij dezelfde vaste telers gekweekt, krijgen er voldoende vrije ruimte en worden gevoed met telkens dezelfde plantaardige, GGO-vrije voeding, die vrij zijn van antibiotica en hormonale toevoegingen. Bron: https://www.eurokip.be/kwaliteit/la-belle-flamande
Wild uit eigen land
Het Wild dat we verkopen in de slagerij komt volledig uit eigen land en is enkel verkrijgbaar in het seizoen. Door de actieve levenstijl van het wild is het vlees steviger en magerder en dit maakt dus van wild een caloriearm product. Ideaal voor wie wat magerder wil eten. Wij helpen graag met het maken van uw keuze en versnijden graag een stuk naar keuze.
Een greep uit het assortiment:
Ree: reefilet, reegebraad, reestoofvlees
Haas: hele haas, hazefilet, hazerug, hazebouten
Everzwijn: everzwijnfilet, everzwijngebraad, everzwijnstoofvlees
Fazant: hen of haan, fazantfilet
Eend: hele eend, eendebillen, eendeborstfilet, Patrijs: hele patrijs, patrijsfilet
Een greep uit het assortiment:
Ree: reefilet, reegebraad, reestoofvlees
Haas: hele haas, hazefilet, hazerug, hazebouten
Everzwijn: everzwijnfilet, everzwijngebraad, everzwijnstoofvlees
Fazant: hen of haan, fazantfilet
Eend: hele eend, eendebillen, eendeborstfilet, Patrijs: hele patrijs, patrijsfilet